Een nieuw Goorhof in Sint-Job-In-’t -Goor? [VIDEO]

Het Goorhof, een gebouw met vele functies. Vele Sint-Jobbenaars zijn er wel eens geweest: een feest in de feestzaal, een vergadering in één van de vergaderruimtes of iets drinken in ’t café. Je kan wel zeggen dat ’t Goorhof een succes is. Er is altijd leven en vele verenigingen en mensen uit onze gemeente maken er graag gebruik van. Da’s goed, want het gebouw draagt er mee toe bij dat mensen elkaar ontmoeten en onze gemeente laat bruisen.

Hoe zit het nu met het Goorhof?

Nieuw Goorhof, oud gebouw
Het gebouw is klaar voor vernieuwing.

Het gebouw zelf is al meer dan een halve eeuw oud. Dat is niet niks en een gebouw uit die tijd voldoet nu niet meer aan de (energie)normen van deze tijd. Stilaan begint het gebouw ook een lopende rekening te worden. Daarnaast, gelukkig maar, begint het gebouw soms te klein te zijn. Te kleine lokalen voor verenigingen of te weinig, omdat ze zo goed gebruikt worden. Ook de uitstraling van het Goorhof is niet steeds even geweldig, vanbinnen en vanbuiten.

Er is natuurlijk ook meer dan het gebouw. In Sint-Job is deze plaats een plaats vol leven: een frituur, jeugdverenigingen, Oxfam wereldwinkel, feesten, wielerclubs… het is er soms een drukke bedoeling. Maar is dat wel altijd even veilig? Is de parking wel goed aangelegd?

Een nieuw Goorhof biedt kansen.

Wat als we een nieuw Goorhof bouwen? Dat zou veel kansen bieden! Zo kunnen we uitbreiden waar nodig; het gebouw eigentijds maken, ook op vlak van energie en de hele parking herbekijken. Wie weet kunnen er wel extra ontmoetingsfuncties komen? Of kunnen we beter tegemoetkomen aan de vraag van de Sint-Jobbenaars?

Een belangrijke rode draad in het verhaal blijft “multifunctionaliteit“. Daar is het gebouw nu al een voorbeeld van, maar dit kan waarschijnlijk nog een stuk beter!

Deel gerust.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *