Géén ringweg op het anti-tankkanaal

In een reactie op Facebook liet een Brechtse politieke partij weten dat ze voorstander zijn van een ringweg over het anti-tankanaal in Sint-Job. “Een ringweg waar nu het anti-tankkanaal is van de opritten tot de Turnhoutsebaan in Schilde”, was er te lezen. Laat me duidelijk zijn: dit vind ik géén goed idee. Het anti-tankkanaal is een prachtige biotoop voor allerhande dieren: konijnen, watervogels en zelfs meer zeldzame vogels zoals de ijsvogel komen er voor. Bovendien is het een enorm lange en grote groene verbindingsweg tussen verschillende grotere natuurgebieden.

Het is een plek van rust in het dichtbevolkte Sint-Job. Ideaal voor wie graag gaat wandelen of een fietstocht in de natuur maakt. Ook veel scholieren die vanuit Sint-Job richting ’s Gravenwezel naar school gaan kunnen via deze weg rustig en veilig fietsen.

Met een ringweg laten we dit allemaal verloren gaan. Geen rust, maar een drukke baan, geen natuur maar een hoop asfalt, geen prachtige biotoop maar een hoop vervuilend verkeer.

Met een korte video op Facebook probeerde ik m’n punt duidelijk te maken. Wanneer ik ga wandelen met onze hond en merk hoe wij (en vele andere wandelaars en fietsers) genieten van deze strook natuur, weet ik het zeker: hou het anti-tankkanaal maar zoals het is.

Deel gerust.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *