Er mag gerust wat meer te doen zijn in onze gemeente.

Een bruisende gemeente, da’s een gemeente waar wat te beleven valt. Op een zonnige dag een fietstocht maken en een terrasje doen onderweg? Of een toneelvoorstelling? Een spaghetti-festijn van een vereniging of een vlottenrace op de vaart. Dergelijke evenementen of ontspanningsmogelijkheden zijn echte win-wins. Want als er iets te doen is in onze gemeente hoef je je niet te verplaatsen naar een andere. Da’s makkelijk, zorgt voor minder verkeer en is bijgevolg zelfs beter voor het milieu.

Op een groot of klein evenement ontmoet je andere inwoners en dat is positief, want elkaar kennen is meer dan gezellig, het kan ook vaak een snelle, goede oplossing zijn. Grasmaaier stuk? Eieren van je kippen te veel? Paar dagen weg en je zoekt iemand om je kat wat eten te geven? Handig toch als je terecht kan bij mensen in je eigen buurt? Het bevordert zelfs de veiligheid. En dit is nog maar het begin, maar laat het duidelijk zijn dat je met een bruisende gemeente écht stappen vooruit kan zetten op alle vlakken.

Als er meer te doen is, kennen we elkaar beter. Daar gaat iedereen op vooruit!

Maar wie zorgt voor wat leven in de brouwerij? Veelal zijn het verenigen of buurtwerkingen die kleine en grote initiatieven nemen. Het is echter aan de gemeente om het voor deze organisatoren zo eenvoudig mogelijk te maken, sterker nog, hen écht te stimuleren initiatief te nemen.

Op dit moment is er al een uitgebreide uitleendienst waar je als vereniging terecht kan: je kan er tentjes ontlenen, brandblusapparaten, sta-tafels, dranghekken… Dat is handig, maar er zijn toch obstakels. Wat als je sta-tafels en tentjes wil ontlenen om op zondag te gebruiken? Maar je kan ze niet brengen en halen tijdens de openingsuren? Wat als je een kar met dranghekken, WC-wagens en grote afvalcontainers wil gebruiken, maar je hebt uiteraard geen vrachtwagen of tractor ter beschikking? Dit kan een grote drempel zijn om gebruik te maken van de uitleendienst. Daarom moet de gemeente middelen kunnen vrijmaken voor logistieke ondersteuning.

De gemeente moet verenigingen, buurtwerkingen en al wie initiatief neemt iets te organiseren meer ondersteunen. Ook logistiek!

Bruisend Brecht team logistiek
Een evenement, groot of klein, brengt mensen samen. Maak het eenvoudiger om WC-wegsn, dranghekken… op locatie te krijgen.

Extra uren vrijmaken bij de uitleendienst om materialen op locatie af te leveren en weer op te halen. Een team logistiek kan zo een geweldig hulpmiddel zijn om meer leven in onze gemeente te brengen.

Naar een Buitengewoon Bruisende gemeente, daar wil ik voor gaan. Mét enthousiasme!

Laat gerust weten wat je van dit voorstel vindt. Heb je zelf nog ideeën om onze gemeente meer te laten bruisen voor iedereen? Laat gerust iets weten.

Deel gerust.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *