Hoe zit het nu met het vuurwerk in Sint-Job?

Lees hier het artikel in Gazet van Antwerpen.

Op de laatste gemeenteraad (11 april 2019) kwam vuurwerk ter sprake, vuurwerk kan geweldig zijn om te beleven en is een leuk moment dat vaak bij oud- op nieuwjaar hoort. Dat vuurwerk ook gevaren met zich meebrengt is ook niet verwonderlijk en daar moet gepast mee omgegaan worden.

Nieuwe regels?

Op zich verandert er in Brecht weinig, net zoals vroeger zal wie vuurwerk wil afsteken een vergunning van de gemeente moeten krijgen. Er werd beslist om enkel vergunningen te verlenen aan professionelen die vuurwerk afsteken. Dat is veiliger en kan eventuele overlast beperken.

Hét vuurwerk in Sint-Job?

Vuurwerk Sint-Job
Vuurwerk in Sint-Job: een mooie traditie!
(Vrije stockfoto)

Al sinds jaar en dag organiseert Jeugdhuis ’t Jop op oudjaar een groots vuurwerk voor de hele gemeente. Ook met deze nieuwe manier van werken, waarbij enkel professionelen toelating krijgen, is het voor ’t Jop mogelijk hun vuurwerk te blijven organiseren.

Of het daarom ook dit en de komende jaren zal plaatsvinden hangt natuurlijk ook af van de financiële mogelijkheden of hulp die ’t Jop of een andere vereniging/organisatie krijgt. Iets wat we moeten ondersteunen, want dit mooi initiatief brengt inwoners op een unieke manier samen.

UPDATE (november 2019): Jeugdhuis ’t Jop heeft laten weten dit jaar geen vuurwerk in Sint-Job te organiseren. De organisatie van het vuurwerk vraagt inzet van heel wat vrijwilligers, voor 2019 konden ze niet genoeg vrijwilligers vinden om het vuurwerk goed en veilig te laten doorgaan. De beslissing op de gemeenteraad van 11 april 2019 staat hier los van.

Nog vragen? Laat maar komen!

Verder volgen wat ik doe?

Klik op “vind ik leuk” en volg mee.

Deel gerust.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *