Parking station Noorderkempen (Brecht) betalend?

kerstkaarten actie parking station NMBSDat de parking van station Noorderkempen betalend zal worden, daar zijn wij het niet mee eens. Daarom voerden we actie: we deelden aan de pendelaars kerstkaarten uit met onze wensen voor het station. Deze verzonden we naar de minister (bevoegd voor NMBS) en de CEO van de NMBS.

Ook de pers pikte dit op:

Lees hier het artikel in HLN en lees hier het artikel in Gazet van Antwerpen.

Parking station noorderkempen krant

 


Eerder schreef ik hier al mijn standpunt neer:

Parking station Noorderkempen wordt betalend als het van de NMBS afhangt: dit denk ik er van.👇

Ons station is een geweldige stap vooruit om mensen uit de auto te krijgen en dat heeft alleen maar voordelen. Ondanks dat de stiptheid van de treinen nog vaak de wensen over laat, kiezen toch veel mensen ervoor de trein te nemen.

Parking station Noorderkempen (Brecht) betalend?Dat de NMBS nu geld wil vragen voor deze parking is onbegrijpelijk, zeker omdat er niets tegenover staat, er geen context is.

Dit moet je toch weten:
– De parking is van de NMBS, maar voor het groenonderhoud en de bewaking zorgt de gemeente Brecht zelf.
– De parking is veel te klein. Hoewel ik het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets aanmoedig, is het toch nog steeds beter om met de auto naar het station te gaan ipv. enkel en alleen de auto te gebruiken om bv. naar je werk te gaan. De parking moet uitgebreid worden en dat moet daarom niet persĂ© door meer te verharden zijn, een degelijke (ondergrondse)parking met verdiepen vergroot de capaciteit, zonder meer ruimte in te nemen.
– Omliggende parkings (sporthal, jeugdhuis, voetbal…) zullen nu overbelast worden. De jeugd of sportieveling zal moeilijk parkeerplaats vinden, dat kan toch niet de bedoeling zijn!
– Treintickets zijn niet goedkoop, deze bijdrage voor de parking is in het geval van station Noorderkempen simpelweg prijsverhoging voor wie de trein neemt. Indien mogelijk lijkt het mij een goed idee dat wie een treinticket koopt, daarmee ook toegang krijgt tot de parking.

Laat het duidelijk zijn, zonder context keur ik deze maatregel af.
Ons gemeentebestuur heeft hierover jammer genoeg weinig te bepalen, maar zal steeds de kaart van de (Brechtse) treinreiziger en inwoners blijven trekken.

Ik blijf hopen en ijveren voor een goed vervolg!

Verder volgen wat ik doe?

Klik op “vind ik leuk” en volg mee.

Deel gerust.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *