Weinig positief nieuws over parking station Noorderkempen

Eerder werd bekendgemaakt dat NMBS de parking aan het station Noorderkempen betalend zal maken. Wat de plannen zijn, wat ik daarover denk en hoe we ons hier al stevig tegen verzetten kan je hier lezen.

We lieten van ons horen maar blijven niet stilzitten. Kamerlid Jef Van den Bergh zet hier vanuit het federaal parlement mee z’n schouders onder en pleegt ook overleg met de NMBS. Daaruit kwamen voorlopig jammer genoeg nog geen positieve signalen.

Parking station Noorderkempen (Brecht) betalend?De NMBS redeneert namelijk dat bij nieuwe investeringen (bijvoorbeeld uitbreiding van de parking), de parking eerst betalend moet worden. Om zo mensen die eventueel kunnen uit de auto te krijgen en extra plaats te voorzien voor wie niet met de auto kan. Ik zie het liever anders, mensen verleiden met andere vervoersmodi te komen dan de auto. Bovendien vind ik dit een asociale maatregel, wie voldoende wil betalen voor parking zal nu misschien extra plaats hebben. Anderen wordt het weer moeilijker gemaakt zich vlot te verplaatsen.

NMBS moet inzien dat station Noorderkempen geen standaard station is. Het bedient namelijk een hele uitgestrekte regio en haalt veel auto’s van de Antwerpse ring. Met de jarenlange, zware werken op de ring in aantocht zal het station alleen maar belangrijker en noodzakelijker worden, die mening deelt Jef Van den Bergh eveneens.

Een lichtpuntje is misschien dat er na een half jaar een evaluatie komt, als blijkt dat het aantal treinreizigers geminderd is, zou de maatregel (betalend maken van parking) teruggedraaid kunnen worden. Ik hoop dan ook van harte dat NMBS wat dat betreft woord houdt.

 
Verder volgen wat ik doe?

Klik op “vind ik leuk” en volg mee.

Deel gerust.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *